Saturday, 23 February 2013

Rest-ing

hi, hey! hui! eyhhhh! hey hey! ASSALAMUALAIKUM..! lama enggak ketemu kan *indon mane pulak ni*
Semenjak, dua-menjak, tige-menjak ni. farahSuhada agak kemalasan agaknye...maybe dan mungkin kowt   -,- err sebab tu sampai g berhenti kerja dekat Tadika Sinaran Jaya tuu kowt. hee,. ~bubye bebudak hingusan, degilan, manje-an, cerewet-an dan keberak busuk-an~ nanti ada rezeki kite jumpe lagi!!! ngahahahaha ! agak ke-freedom-an kowt sekarang. bangun lambat, masak pun kekadang jea. kerja tetap i *eeuuu* sementare manganggur tunggu result ni LIPAT BAJU jea kowt kat rumah ni.itu pun kalau terase kerajinannyeee. hehe. Ma jangan marah ye.alaaa bukan selalu bole berMALASan macam ny kan. selagi boleh bermalasmalas ni, ape salahnye kan. nanti inshaa Allah bile dah masuk U Ada tak malas mcam ni dah. time tu kena rajin serajin-rajinnye laa.i wish soooo... amin amin. fuhhh!!! tapi now ade beberape hal yang farasuhada ni sangat sangat rajin nak buat. guess what? update blog? no no nooo. sekarang nak update blog pun jarang. bub i am  in love with these...

NUKILANs farahsuhada..

1) straight through my head

2) hormati yang tua, sayangi yang muda

3) kotaraya se-islam


4) A plus plusss.in shaa Allah buat kami

5) even the storm is waiting, still stand ok :)

OTHER THAN ATAS TUU ^^^^ NI PUN KADANG KADANG.
vvvv do subscribe yaa vvvv
nak tengok? mehh klik sini>> youtubejadah.com

haa ni peneman di kala kebosanan yang teramattt!!!

ni selingan.
 wutt wutt! snap dulu before pegi RANTAU PANJANG you.

nampak tak muke excitednye tuu.hehe,
*hiraukan muke ku yang blur tu*

one of HASIL TANGKAPANku,.hehe ^,^

sekian dulu laporan daripada 
Prof. Ar. FarahSuhada *cewh*
amin...hehe bye
ASSALAMU'ALAIKUM =)


Saturday, 5 January 2013

My First Week @ TSJ



Assalamualaikum semueee~~ kabare semuanyaa??? hope u all in the pink yea. senyuuum sokmo. tp sy ny daa ta berape na senyum laa dalam due hari ny. iyea laa, due hari ny kan sy kerje kt tadika tuu. and.. ergghh!  uuhhh! ppfft! hhiisskkk! bbrrr! LOL!!! hari first smlm,.mmg kucar. heaven kowt. HORRENDOUS. byasela budak2 kan.. huwaa sane, huwwaa sini lahh dy bile tak byase ngan situation tu. sape yang kena pujok? yea, op course lew me. :/ tapi first2 ny Teh ade tolong lahh jugak. takut na tunggu next week.  #.# maybe Teh daa tak tolong kowt. tp tapee.,i ad my assistant yea u all. akak Nurul name dy. tga tunggu paggilan nurse katenye. ouke lahh,.sonok jugak borak ngan dy. Like!

ouke,. here some memozz,,

 first day lagi teh daa promote kat sy sorang budak ny.                                                

                                           

meet my Mohd Hadief Fatihin =)

on the 2nd day, i made spoil. hahaa. sy lmbat na buat susu time rehat. ouke, kena tegur ngan bos a.k.a kak Tun. maluuu. da lahh ngan Teh sekali. ase mcm dah susahkan dy. jahat punye adik. ouke Teh, i'll try next time ouke. one more, sy ter-tido kowt petang tadi. dyorang selalu tido waktu tghri dalam kol 1-4. so, time tuu lew tok sy rest kejap. kejap jea lahh. naseb..


here's my Qysstina Qaisarra. ;)


the chubby one, Amir Danish

ouke. senang citer.sy daa start syg dyorang. ta sangke woo. huhuu., after start knowing them, sy memang yakin yang semua orang ade cerite dy yang sendiri. berbeza beza. huhuu,.

tapi i never lupelah my dearest syg Ma ^_^ hehee,.



k. selamat malam sayaangs saayangg Ada ny semue. *eeiuu* hehew. jangan lupe bace doa b4 tido tuu. harap2 Allah jagekan u all tok Ada yea. Gunyte ^,^








Thursday, 3 January 2013

Alhamdulillah (:

praise be to Allah. yea, masih bernyawe lagi Farah Suhada ni. syuko jugee sebab i daa dpt keje u olls. kt mne? semestinye di tadika kt indrapure ny. same pulak tuu ngan si Teh tuu. tape la. asalkan salary situ terbaeek la jugak. heheww,.  dekat jea tmpt dy. tayah na naek bas bagai.fuhh! jalan kaki 3,4 langkah, sampai leww. *ouke. overr*  tade mase lahh pulak na g kire bape langkah sampai tuu,, intebiu aritu bapak cuak na pegi. da lahh pagi2 ag kne kejut mcm na pegi amek result SPM jea nyahh.! hadduuiiyy. rlex lahh kan. tadika jea pun.  --'  ouke. smpai jea,, mcm byaselah, dgn kesopanan yang penuh tersemat di jiwe, Farah Suhada memberi salam.. ''Assalamalaikuumm.. :) '' pengurus kat situ name dy Pn. Zaitun ( kaq tun). mke nampak strict. tp bile bukak jea mulut. haa!. sempoi habess! '' Wa'alaikumssalam. masuk masuukk. duduk dulu lah yea." ad krusi lahh kt tepi pintu. ouke sy dduk jea,. dan dan time tuu dy ade guest nak register anak lahh kowt. dengan kesabaran yang menggunung di jiwe,, *cewwh* sy tunggu jea lahh sampai macekk tu ciap register bagai kt situ. ciap jea,, mcm nak nyanyi lgu Negaraku pun ade ase, bub tetibe jea sy g bgun dri duduk yang penuh kesabaran tadi. huhuu. tak malu pun.

dengan hanye berbekalkan result trial 1 SPM n the other sijil sijil bagai,, intebiu bermulee. ;) kenalkan dri mcm byasee. ciap dy belek2 sijil tuu. "ouke. duk kat mne ny?" "sy dduk dkt2 cnie jugak. sebelah shell tu jea puan." tibe2 muke dy jdik curious gler. "hahh? awak kenal tikah?'' errr. na btaw ke tak??.. bub teh daa pesan jangan btaw yang sy ny adik dy. sebab ape ntah. ikut jea.. ''erm. iyea lahh. kakak sy.'' haha,. kantoi yea, teh. surie. ''ouh. tikaahh!!!'' tibe jea dy jerit nme teh. cuak jugak. ''ohh.awak tak btaw sy pun yeaa.'' teh terkekekeh daa kt blkg sy. papee ntaa. huhuu, ~.~ ''haa. tapelah. awk start keje 3 aie bulan nanty.jgn lupe dtg awl. awk kena bukak pintu pagar n kunci balek taw.'' muke abess tekeejut babe!. cover~~~ ''haa.iyea. in shaa Allah.''

huhh..balek tuu habes dgn nafas lega dari perut lahh kabo!!! takuit pun ade. huhuu. yang pasti sy kena bangun awai laa ny. hokeyy,. u all doakan sy taw esok. 1st day to be an employee. btw,, rindu Saliah. *tetibe* huhuu. dy n Cima pun daa start keje jugeee. keshingg keshing! $$$$$ heheew. saje jea ouke. nnty bole blnje sesame ktorg..u all nak join pun tape. tapi tatawu ag bile. tunggu waktu yg terrbaekk jea ny. ouke lahh. na mimpy balek skola smuleee. *b4 ny mmg daa slalu pun*  ^,^  k byee. assalamualaikum.


sumpah. !_!  RINDU GILE KAT KORAAANGGSSS ! sobss sobs

Friday, 28 December 2012

Ber-Sabarlah

Hati, kuatlah..
Iman, bersabarlah..
Badan, tahanlah..
Mata, cukuplah

Tiada gune tangiskan sesuatu yang tidak pasti buatmu..

Ya Allah..
Bantulah hambamu..
Aku tidak kuat..
Yang aku sangkakan kawan kini menjadi lawan..
Inikah takdir atau hanya mainan dunia?
Berikanlah jawapan..
Tunjukkanlah hidayahMu..
Perbetulkan kekhilafanku..

Thursday, 20 December 2012

Pengalaman Mendewasakan

ASSALAMALAIKUM ;)

memang susah nak jage hati orang. tapi kadang2, hati kite sendiri tak terjage dek kerana terlalu risau apa pandangan orang terhadap kite. itulah, manusia namanya. seringkali alpa akan dirinya yang hanya bergelar hamba kepada yang Maha Esa. sebab itu, dalam hidup ini, kite di galakkan untuk bertegur sapa,.nasihat-menasihati,.saling ingat-mengingati. untuk ape? supaya suatu hari nanti, tatkala diri disoal di Padang Mahsyar ketika SPM (sijil padang mahsyar) nanti, kita tidak akan tuduh-menuduh semata-mata untuk menyelamatkan diri sendiri. semua ni pinjaman je belaka. hidup pun hanya buat sementara sahaja. janganlah kite lalai ditipu oleh mainan dunia yang penuh fana ini.

"Bukan semua yang indah itu mudah.
Tak semua yang resah itu gundah."

mendalam maksudnye,. 1st time saye bace ni, macam de javu jadi tibe2. perkare2 yang lepas, terimbau dalam sekelip mate. all of sudden, mate pun berkace. hurmm,.lawak pun ade. entahlah. nak menyesal dengan yang dah  terjadi pun tak baik kan..

LIFE MUST GO ON !
yea. saye berpegang pada kate2 tuu. pengalaman mendewasakan... daripada Farah Suhada yang manje pada dulu kala,.sangat suke menangis jika kehendaknye tidak dituruti. akhirnye kini, dy belajar menerima setiap kekurangan dan kelebihan pada setiap yang hadir dalam hidupnye. belajar memberi dan menerima *give & take*


*bukan gambar sebenar*


MENANGIS lagi?
yea, i am. kalau dah perempuan namenye. hati tu fragile lahh jugak.,Rapuh dan Mudah retak. orang cakap untuk membersihkan mate.,entahlah.orang cakap, bukan saye cakap. :x  menangis sebab ape ni? banyak sebab dy.. ma, abah, adik-beradik, kawan,..semuanye ade cerite yang tersendiri. orang lain rasenye dah busan kowt nak memujuk. tapi, time tuu lahh, saye boleh nampak. either they is Kawan or Lawan. lepas nangis tuu,paham2 jea lah. mmg kompem lahh tertidur. then, bangun2 jea. hamboihh mate ! CANTEK! dengan eye bag nye. bengkak pulak. tapi itu lah. realitinye.

sekarang ni, saye bersyukur dengan apa yang ade. Alhamdulillah! ku bersyukur atas nikmatMu, ya Allah. dengan ape yang terjadi sekarang, saye cube, Kekalkan yang Baik. Perbaiki yang Salah, Hindarkan yang diTegah. in shaa Allah. saye inginkan perubahan. to all beruang2 yang bace ny, doakan perubahan saye ea. daripada yang kurang baik kepada yang lebih baik.

MAAFKAN ATAS KEKURANGANKU,
MAAFKAN ATAS KETELANJURAN LIDAHKU,
MAAFKAN ATAS KESILAPAN LANGKAHKU,
MAAFKAN ATAS KETIDAKSOPANAN ADABKU,
MAAFKAN ATAS KECEMBURUAN HATIKU,
MAAFKAN ATAS KEPENTINGAN DIRIKU,
MAAFKAN ATAS KERINDUAN PADAMU.

ade salah dan silap saye, tegurlah dengan cara yang berhemah. in shaa Allah, dapat diperbaiki.  


:)  LA TAHZAN, INNALLAHA MA'ANA  :D